Welkom bij Ezelfarm Oisterwijk 

  

 

Maak met onze lieve ezels een leuke ezelwandeling met uw kinderen, familie, collega's en noem maar op.

Ezelwandelen is een (h)eerlijke manier van ontspanning, genieten van de prachtige natuur en even het gehaaste leven van alledag ontvluchten. U zult merken dat u al snel het sjokkende tempo van het erg vriendelijke en aanhankelijke dier gaat volgen en echt even weg bent uit de dagelijkse sleur. Het gebied rond onze boerderij leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling, met brabantse natuurgebied de Kampina in 'de achtertuin' en de Oisterwijkse bossen en vennen op een steenworp afstand.

Voor kinderen is het een onvergetelijk dagje uit. De hele dag zorgen voor en knuffelen met 'hun' ezel. U zult zich verbazen over de vriendelijkheid van het dier en zelfs over uw kinderen. Juist door hun vriendje zijn ze in staat behoorlijke afstanden te lopen, ..... zonder enige verveling! Ezels zijn nieuwsgierige dieren, die van alles willen ontdekken en ze vinden het een feest om geknuffeld te worden.

De ezel waar u mee  gaat wandelen, staat geduldig op u te wachten als u aan komt op onze boerderij. Hij is netjes geborsteld en heeft een speciaal pakzadel op zijn rug. Kortom klaar voor de wandeltocht. De ezel draagt met alle plezier uw kleine kinderen (1 tegelijk) en/of uw bagage. Uiteraard krijgt u voor vertrek een uitgebreide uitleg van ons over de omgang met deze 'rugzak op vier benen'. Vervolgens lopen wij een stukje met u mee, daarna mag u, voor de rest van de ezelwandeling,  het heft in eigen hand nemen.

Een ezel is een fantastisch dier. En ... zeker niet zo lastig, koppig en eigenwijs als mensen vaak denken. De ezels zijn goed getraind en het vereist geen enkele ervaring om met deze lieve viervoeter op pad te gaan. het is niet zo dat ezels automaten zijn dus een beetje leiderschap is wel handig.

De trouwe dieren zullen niet snel onder de indruk raken, als u de weg kwijt raakt of het even niet meer ziet zitten. Maar, het zijn en blijven dieren, met ieder een eigen karakter. De ezel vertrouwt volledig op zijn/haar begeleider van dat moment. U zult de ezel dus het vertrouwen moeten geven, als het dier over smalle paadjes, langs plassen moet lopen en als er andere "enge" dingen zijn die tijdens de ezeltocht getrotseerd moeten worden.
Toch kan er zich altijd een situatie voordoen waarvan zelfs de liefste ezel even de kluts kwijt raakt. Het is dan ook aan te raden om, als u een weg moet oversteken, een grote vrachtwagen aan ziet komen en dat soort dingen, zelf extra alert te zijn en eventueel uw kind even zelf te laten lopen.